Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. március 24.
 

A Dunántúlon hétfőn 10-15 centiméter hó várható. A hét második felére enyhül az idő, de akkor sem lesz sokkal több tíz foknál.

Ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a hétfőn várható havazás, illetve hófúvás miatt.

Tolna és Baranya megyére a havazás mennyisége miatt első fokú, az erős hófúvás miatt pedig másodfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre. Ezen kívül további nyolc megyére - Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest - valamint a főváros területére első fokú figyelmeztetést adtak ki a havazás, illetve a hófúvás miatt ugyancsak hétfőre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtti előrejelzésében azt írta: vasárnap a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Hétfőn viszont a helyenkénti hószállingózást, gyenge havazást követően a déli óráktól délnyugat felől intenzívebb havazás kezdődik.

Délkelet-Alföldön vegyes halmazállapotú csapadék, havas eső, eső is várható. A Dunától nyugatra eső területeken hétfő éjfélig több mint 10 centiméternyi, a délnyugati határ közelében akár 15 centiméter körüli friss hó is hullhat.

Emellett a megerősödő északkeleti szél több helyen okozhat hófúvást. A meteorológiai szolgálat azt írta: főként Baranya és Tolna megye térségében kedvezőek a feltételek ahhoz, hogy magasabb hóbuckák alakuljanak ki.

A hét második felében enyhülni kezd az idő, hétvégére nappali maximumnak 11-12 fokot jósol a meteorológiai szolgálat.

MTI
Fotó: internet

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon