Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2011. augusztus 31.
 

Torz és hamis képet mutattak a német sajtóban megjelent tudósítások a magyarországi menekülthelyzetről és a hazai befogadóállomásokról.

Több panasz is érkezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz a német sajtóban megjelentek miatt. Egyes újságok a magyar szakembereket szinte börtönőrként jelenítették meg a beszámolókban.

A magyarországi intézmények, valamint a hazai szabályozás megfelel az európai uniós normáknak, a tagállamok itt járt delegációi pedig megállapították, hogy egyes magyarországi intézmények jobb állapotban vannak, mint más uniós országokéi – mondta a 180 percben Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója.

"Hibák előfordulhatnak nálunk is, a panaszokat kivizsgáljuk, de az általánosságokkal nehéz mit kezdeni" – utalt a német riportokra. Megjegyezte azt is: előzetes bejelentés alapján az újságírók beléphetnek a rendőrség által fenntartott őrzött szállásokra és a hivatal által működtetett befogadóállomásokra is.

Az illegális migráció az elmúlt egy-két évben jelentős mértékben emelkedett, ezért az őrzött szállásokon jelenleg többen vannak, mint korábban – jelentette ki a főigazgató, hozzátéve: Görögország, Törökország, Macedónia, Szerbia felől egyre többen érkeznek az Európai Unióba, és sokan próbálnak visszaélni a menedékjog intézményével. A befogadóállomásokon azonban már voltak lényegesen többen is a jelenleginél – fűzte hozzá.

Hír7, Kossuth rádió - 180 perc
Kép: PA, Kisalföld

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon