Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. augusztus 29.
 

Elkészült az orvosi és pszichológiai szakvélemény a pécsi gyilkosság gyanúsítottjáról. P. László eszerint teljesen beszámítható, és teljes felelősséggel tartozik tetteiért.

Az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők szerint teljes mértékben beszámítható a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával gyanúsított P. László - közölte a gyanúsított kirendelt ügyvédje kedden. Az ügyvéd hozzátette: védence nagyon súlyos büntetésre számíthat.

Sólymos Sára szerint az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők egyértelműen megállapították, hogy P. László "semmiféle beszámítási képességkorlátozásban nem szenved, semmilyen módon nem korlátozott a cselekmény társadalomra való veszélyességének felismerésében, teljes mértékben beszámítható". A szakértők a bódult állapotot sem állapították meg, még kábítószer- vagy italfogyasztás sem befolyásolta beszámítási képességét.

Az ügyvéd szerint mindez büntetőjogilag azt jelenti, hogy teljes felelősséggel tartozik a tettéért. A bűncselekmény, melynek elkövetésével gyanúsítják, minősített emberölés, halmazatban a kifosztással. A gyanúsított jogi képviselője megjegyezte: védence változatlanul fenntartotta az általa korábban elmondottakat, az orvos szakértői véleményt viszont tudomásul vette. A gyanúsított a rendőrségen azt vallotta, hogy a bűncselekmény előtt szintetikus kábítószert fogyasztott, és a drogra alkoholt ivott.

Bándy Kata, 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították az idegenkezűséget, és a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés miatt rendelték el.

Július 14-ére azonosították a gyanúsítottat, P. László személyében. Egy napon át üldözték, majd július 15-én fogták el. Július 17-én P. László a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott hétórás kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Másnap a Pécsi Városi Bíróság aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon