Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2015. november 13.
 

Összehangolt terrortámadások voltak péntek éjjel a francia fővárosban, Párizsban. A merénylők hét helyszínen támadtak, robbantások is voltak, egy koncertteremben pedig legalább 100 túszt lemészároltak.Folyamatosan azonosítják az áldozatokat 

Két román, legalább két belga és egy svéd áldozata is van a párizsi támadásoknak, írja a Guardian. A Reuters szerint már az már biztos, hogy a sérültek között amerikaiak is vannak. Nem érkeztek arról hírek, hogy magyar sérültje is lenne a támadásoknak.

EZ TÖRTÉNT RÖVIDEN:

+
Hét helyen volt támadás
+ 128 áldozat és legalább 180 sérült és 99 súlyos sérült van
+ Jelenlegi információk szerint nincs magyar áldozat
+ Az egész világ gyászol, többen is együttérzésüket fejezték ki
+ Meghatározatlan ideig bezárták az Eiffel-tornyot
+ Megható! A francia himnuszt énekelve menekültek az emberek

+ Minden iskola, egyetem zárva lesz szombaton a párizsi régióban


Este fél 10 körül kezdődött a támadássorozat, a hírek szerint először egy kambodzsai étterem előtt lövöldözött két gépfegyveres férfi. A támadás előtt azt kiabálták: Allah Akbar!

Legalább három helyen volt lövöldözés és robbanás Párizsban péntek este, sokan meghaltak, sok a sebesült. A francia-német válogatott labdarúgó-mérkőzés helyszínének közeléből három robbanást jelentettek. Francois Hollande elnököt evakuálták a helyszínről.

A történtek miatt lemondta a hétvégi a törökországi G20 tanácskozáson való részvételt. "Példátlan kiterjedésű terrortámadások zajlanak Párizs területén. A halottak száma több tucat (...) ez borzalom" - fogalmazott az államfő. Ezután bejelentette: a Párizst ért példátlan terrortámadások miatt a francia főváros körül mozgósítják a katonaságot. 

Hajnali egy óra után az AFP rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a koncertteremnél történt támadásban mintegy 100 ember halt meg. Ezt megerősítette a francia rendőrség is.

A párizsi polgármesteri hivatal a Twitteren keresztül felszólította a város lakosságát, hogy maradjon otthon, ne menjen ki az utcákra, és figyelje a hatóságok utasításait.

Lezárták Párizs Orly repülőterét, minden járatot felfüggesztettek. Az iskolák és egyetemek zárva tartanak szombaton.

Először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge nevű étterem környékén dördültek lövések, majd az onnan nem messze található Bataclan nevű koncertterem előtt, később pedig a rue Charonne környékén is.

CNN-nek nyilatkozó rádiós, Julien Pearce szerint a támadók fiatalok, 25 év alattiak voltak. Nem viseltek álarcot és nyugodtan viselkedtek. Véletlenszerűen tüzeltek, vérfürdő volt. A lövöldözés mintegy 10 percig tartott.

Az érintett területeken a metrómegállókban nem állnak meg a szerelvények, és leállt a felszíni közlekedés is.Forrás: Le Monde

KKM: aki teheti, halassza el párizsi útját

Aki teheti, halassza párizsi utazását későbbi időpontra a terrorcselekmények miatt. Ezt javasolja a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A közleményben azt tanácsolják azoknak, akik elindulnak a francia fővárosba, hogy regisztrálják magukat a Konzuli Szolgálat oldalán az Online adatlap konzuli védelemre elektronikus nyomtatvány kitöltésével.

Így gyászol a világ a terrortámadás után
Az egész világot sokkolta a péntek este történt terrortámadás, ahol több mint 128 ember halt meg és több százan megsérültek. További részletek!
Sokkoló videó a lövöldözésről!
Egy francia újságíró a saját mobiltelefonjával rögzítette a lövöldözés miatt kitört pánikot. Nézd meg a felvételét itt!
Így reagáltak a politikusok a terrortámadásra
Angela Merkel, Obama, David Cameron és Ban Ki Mun is megszólalt a péntek este történt támadás kapcsán.
Nézd meg mit mondtak a szörnyű tragédiáról a politikusok!
Szolidaritás a Facebookon
A Facebookon szolidaritási akció indult tegnap éjszaka, egyre többen cserélik le a profilképüket.
További részletek az akcióról itt!

 


Forrás: MTI
Fotók: Reuters, Rappler, MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon