Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. november 19.
 

A Sandy nevű szupervihar pusztítását túlélt fenyőfát állítják idén karácsonyfaként a New York-i Rockefeller Center elé.

A fa abból a New Jersey államból érkezik a szomszédba, amely különösen megszenvedte a Sandy hurrikánerejű széllökéseit és a heves esőzést. A fenyő 24,4 méter magas, súlya 10 tonna, és már négy héttel ezelőtt kiválasztották „erre a posztra”, mielőtt lecsapott volna a vihar.

A fenyőt gazdája október 29-én lekötözte, mert a heves szél miatt nem volt stabil. A poszttrópusi ciklon sok más fát kicsavart a helyéről. Joe Balku otthona a szupervihar miatt áram nélkül maradt, de sem a házában, sem a fában nem esett kár.

A 76 éves férfi 1973 óta „neveli” a fenyőt, amely hétméteres volt, amikor Balku megvette az ingatlant. Régóta dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy a fenyő a Rockefeller Center elé kerül, így az egész világ megcsodálhatja.

A fát a napokban egy 35 méter hosszú kamionnal szállították New York Citybe, ahol megkezdik díszítését. Összesen 45 ezer égő kerül rá, a karácsonyfa fényeit november 28-án kapcsolják fel.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Karácsony Gergely fölényesen vezet
Karácsony Gergely fölényesen vezet, míg Szentkirályi Alexandra továbbra is második a főpolgármesteri versenyben – derült ki a Medián közvéleménykutató legfrissebb adataiból.
0 hozzászólás
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon