Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. november 28.
 

Lekapcsolta a Facebookot a tádzsik kormány az országban, miután túl sok kormánytagokat gyalázó üzenet jelent meg a közösségi oldalon.

Az állampolgárok állítólagos kérésére hivatkozva a tádzsik kormány blokkolta a Facebook közösségi portált. A kormány keddi bejelentése szerint az állampolgárok arra panaszkodtak, hogy "hazugságok áradata" zúdul rájuk a közösségi portálon Emomali Rahmon elnökről és közeli munkatársairól.

"Az elmúlt időszakban túl sok sértés jelent meg a Facebookon az elnök és a kormány tagjai címére" - mondta a távközlési szabályozó hatóság egyik magas rangú vezetője, aki szerint az ezt sérelmező állampolgári bejelentésekre reagálva blokkolták a portált. Azt nem árulta el, hogy az intézkedés meddig lesz érvényben.

A tilalom hétfőn lépett érvénybe. Kilenc tádzsikisztáni internetszolgáltató kapott utasítást a Facebookhoz való hozzáférés letiltására. A nyolcmillió lakosú, elszegényedett volt szovjet köztársaságban több mint 40 ezer Facebook-felhasználó van.

Márciusban Tádzsikisztánban már blokkolták egy hétre a Facebookot, valamint több független hírportált, amelyek bírálták az országot 20 éve vaskézzel irányító Rahmon elnököt.

Tádzsikisztánban jövőre tartanak elnökválasztást, és számos megfigyelő szerint a következő hónapokban szigorítani fogják az internet ellenőrzését az országban.

MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon