Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 28.
 

Schiffer András szerint nem jelent pártszakadást a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjainak kilépése az LMP-ből, hiszen a párttagság alig 10 százaléka jelezte eddig távozási szándékát.

Az LMP tárgyalásokat kezd azokkal, akik el kívánják hagyni a pártot, annak érdekében, hogy a kiválás kulturált körülmények között történjen - közölte az LMP frakcióvezetője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján, miután a platform képviselői bejelentették, hogy kilépnek az LMP-ből és új pártot alapítanak.

"Egy hajóban két irányba nem lehet evezni" - mondta Schiffer András a történtek okaira utalva. Az LMP-ből kilépő 8 parlamenti képviselő továbbra is megtartja mandátumát és párbeszédet kezd az LMP hét képviselőjével annak érdekében, hogy valamilyen formában megmaradjon a parlamenti frakció – jelezte korábban Jávor Benedek, a kilépők egyike.

A frakcióvezető elmondta, hogy érzelmileg nehezen élte meg a kilépéseket, de az elmúlt hetek történései alapján fel kellett készülni arra, hogy néhányan elhagyják a pártot. Hangsúlyozta: nem a sajtón keresztül kíván üzenni azoknak, akikkel jelenleg egy frakcióban ül.

A tárgyalásokon meg fogják vitatni, hogy a pártból kilépők a frakció tagjai maradjanak-e a házszabály alapján. Schiffer András újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az LMP alapszabálya nem zárja ki annak elvi lehetőségét, hogy más párt tagjai is a frakció képviselői lehessenek.

Az ellenzéki politikus cáfolta azokat a korábbi sajtóértesüléseket, amelyek szerint a párt zártkörű kongresszusán bárkit is távozásra szólítottak volna fel.

Schiffer András megerősítette, hogy úgy szeretnék lebontani "a nemzeti cinizmus rendszerét", hogy nem kérnek azokból, akik korábban Magyarországot kormányozták.

Olyan ökopolitikai alternatívát akarnak felmutatni, amely világosan megmutatja: lehetséges a nagytőke ellenében politizálni úgy, hogy a magyar munkavállalók kiszolgáltatottsága csökkenjen, az ország pedig megőrizze természeti és kulturális örökségét – tette hozzá.

MTI

MTI Fotó: Beliczay László

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon