Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. július 01.
 

Spanyolország nyerte a foci Európa-bajnokságot! Spanyolország és Olaszország együtt kezdte a 2012-es Eb-t és együtt is fejezte be.

A spanyol labdarúgó-válogatott megvédte Európa-bajnoki címét, miután vasárnap a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadal kijevi döntőjében 4-0-ra nyert az olasz csapat ellen.

Vicente del Bosque együttese Silva góljával már a 14. percben megszerezte a vezetést, majd nem sokkal a félidő vége előtt Jordi Alba növelte az előnyét. A fordulást követően nem sokkal megpecsételődött az olaszok sorsa, ugyanis Motta, pályára lépését követően néhány perccel meghúzódott, Cesare Prandelli szövetségi kapitány pedig ekkorra már elhasználta mindhárom cserelehetőségét.

A 84. percben a csereként beálló Torres is betalált, aki ezzel az első futballista lett, aki két Eb-döntőben is eredményes tudott lenni. A végeredményt a 88. percben az Eb-n először pályára lépő Mata állította be.

A spanyol válogatott - amely nagy tornán először győzte le az olaszokat - ezzel történelmi győzelmet aratott, ugyanis az első csapat lett, amely megvédte Európa-bajnoki címét, ráadásul abban is "egyedivé" vált, hogy sorozatban - 2008-as Eb és a 2010-es világbajnokság után - a harmadik nagy tornáját nyerte. A spanyolok 1964 és 2008 után harmadszor nyertek Európa-bajnokságot, ezzel utolérték Németországot az Eb-k történetének élén.

Ez volt Iker Casillas 100. győztes válogatott meccse. Ezzel minden idők legeredményesebb futballistája.

Gratulálunk a 2012-es Európa Bajnok Spanyolországnak!

Hír7 / MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon