Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
2013. február 27.
 

Ideiglenesen nem forgathat a berlini születésekről valóságshow-ízű dokumentumfilmet az egyik német televíziós csatorna a berlini szenátus döntése nyomán.

A tartományi rangú főváros vezetése kedden állította le a Babyboom - Willkommen im Leben (Babyboom - Üdvözlünk az életben) című dokumentumfilm-sorozat forgatásait a friedrichshaini Vivantes kórházban. Mario Czaja egészségügyi szenátor utasítása szerint a felügyelőbizottság következő, március 20-i üléséig a filmes munkálatokat meg kell szakítani.

Bernard Schodrowski, a szenátus szóvivője szerint kételyek merültek fel arra vonatkozóan, megfelelő módon védik-e a gyermekek és az alkalmazottak személyiségi jogait, ezt kell megvizsgálni a felügyelőbizottság üléséig. A szenátor ezt a Vivantesszel szóban közölte.

Az RTL televízió február 15. óta forgat az intézményben, ahol a szülőszobán, a kórteremben és a vizsgálati szobában 30 kamera követi figyelemmel a babák születését és a családok életét. A szülők és a dolgozók korábban beleegyezésükről tettek nyilatkozatot.

A tévécsatornát meglepetésként érte a döntés. "Korábban minden jogi kérdés tisztázódott a producerek és a kórház között" - közölte. A Vivantes kórház is azt közölte, hogy "meg vagyunk győződve a tervezett film tisztességéről. Ám ha Berlin, mint a Vivantes társüzemeltetője a felvételek felfüggesztését vagy megszüntetését rendeli el, követjük az utasítást".

A Babyboom a One Born Every Minute című brit televíziós dokumentumsorozat alapján készül. "Az új dokumentumfilm a gyermekszületés körüli rendkívüli, megindító, drámai és boldog történeteket és pillanatokat meséli el" - áll a műsor sajtóközleményében.

MTI

A kép illusztráció!

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon