Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
2012. december 18.
 

A hobbitok letaszították James Bondot az észak-amerikai mozis toplista éléről, a hétvégén ugyanis a 3D-s fantasyre váltották a legtöbb jegyet az Egyesült Államokban és Kanadában.

Peter Jackson moziját, A hobbit: váratlan utazás című mozit a héten kezdték el vetíteni Észak-Amerikában. A film már az első hétvégén csaknem 85 millió dolláros (több mint 18,5 milliárd forintos) bevétellel kezdett, ez a statisztikák történetében az eddigi legerősebb decemberi nyitás.

Ezzel a bevétellel egyébként Jackson felülmúlta 2003-as nagy sikere, A Gyűrűk Ura - A király visszatér című alkotásának nyitó hétvégi bevételét, a filmre akkor "csak" 72,6 millió dollárért váltottak jegyet a mozinézők Észak-Amerikában. A második helyet a Magyarországon Az öt legenda címmel vetített film szerezte meg 7,2 millió dolláros (mintegy 1,5 milliárd forintos) bevétellel. Ugyanennyit kasszírozott Steven Spielberg történelmi eposza, a Lincoln. Az egykori amerikai elnökről szóló filmet Daniel Day-Lewisszal a főszerepben január végétől játsszák a magyar mozikban.

Heteken át vezette a mozis toplistát a James Bond-film, a Skyfall, amely most visszacsúszott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A 007-es ügynök kalandjait már hatodik hete vetítik, de még most is sokan voltak rá kíváncsiak, 6,7 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon