Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. június 05.
 

Korábban megjelent egyes híresztelések szerint a BKV elgondolkodott azon, hogy ezen a hétvégén már forgalomba állítja az új Alstom metrószerelvényeket. A Metróért Egyesület nem örül az ötletnek.

Közben megkezdi a 3-as vonalon közlekedő metrószerelvények elektromos rendszerének átvizsgálását a BKV, miután a közelmúltban több meghibásodás is történt az észak-déli vonal szerelvényein.

A tendert csaknem 25 millió forintos ajánlatával a TÜV Rheinland InterCert Kft. nyerte, a munkát 60 nap alatt kell elvégeznie. A vizsgálat célja a járművek tűzzel és füsttel járó meghibásodásainak elemzése, a villamos berendezések, készülékek, vezetékek állapotának felmérése, a szigetelési vagy egyéb hiba miatti villamos zárlat keletkezésének vizsgálata, valamint az esetleges konstrukciós hibák felderítése.

Tarlós István és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója május 14-én jelentette be, hogy az infrastruktúra rossz állapota miatt idén félmilliárd forintot költenek a metró észak-déli vonalának felújítására.

Korai lenne az Alstomok hétvégi indítása?

A Metróért Egyesület szerint elsődleges célnak a járművezetők felkészítését kellene tekinteni és nem a látványos eredmény bemutatását. Az egyesület örömmel fogadja az Alstom szerelvények végleges típusengedélyének megszerzéséről szóló híreket. Az új járművek forgalomba állítását jelentős lépésnek tartják a korszerű, biztonságos metróközlekedéshez vezető úton.

Ezzel egyidejűleg ugyanakkor több sajtóorgánumban megjelent annak híre, hogy az Alstom 415-419-ös kocsikból álló szerelvényét már hétvégén utasforgalomban szeretné felhasználni a BKV.

Az egyesület üdvözli azt, hogy a társaság mielőbb szeretné realizálni a beruházás látványos eredményeit, azonban felhívja a figyelmet arra, hogy jelenleg igen kevés járművezető rendelkezik az új járművek vezetéséhez szükséges típusismerettel.

Tudomásuk szerint a járművezetők gyakorlását segítő szimulátor hosszú ideje működésképtelen, így az elméleti ismeretek megszerzését követően az egyelőre két-két főből álló vonatszemélyzet gyakorlására csak a közlekedő szerelvényen lenne lehetőség.

A vonatok utasforgalomba állítását - igazodva az Alstom által vállalt havi 3 szerelvény szállítási ütemezéséhez - kb. egy hónap múlva lenne célszerű elkezdeni. Ez az időszak alkalmas lenne arra is, hogy a bevezetéskor általában tapasztalható kisebb hibák ne az utasokkal közlekedő szerelvényeknél jelentkezzenek.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon