Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
2013. április 09.
 

Több nyelvre is le szeretné fordítani ByeAlex számát a magyar versenystáb és az énekes menedzsmentje. Videokampány indul, hogy minél több nyelvre lefordítsák az énekes dalát.

"ByeAlex magyarul fogja előadni Kedvesem című dalát Malmőben. Ennek ellenére azt szeretnénk, hogy a dal üzenete és szövege minél több néző szívét érinthesse meg, ezért videokampányt hirdetünk" - közölte a Eurovision Hungary és a CLS Music az MTI-vel.

A hétfőn indított kampány felhívása a YouTube-on tekinthető meg, itt van ByeAlex dalának hivatalos angol nyelvű szövege is (ez Johnny K. Palmer fordítása, a cím: One 4 Me), amely alapján a világ bármely pontján el lehet készíteni a saját nyelvű dalfordítást. Az elkészült videókat a facebook.com/eurovisionhungary oldalra lehet felposztolni, ezeket folyamatosan osztják meg a közönséggel.

ByeAlex Kedvesem című dalával március elején győzött az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című televíziós showműsorban a köztévén. A ByeAlex és Palásti Kovács Zoltán "Zoohacker" által jegyzett dalt már mintegy egymillióan látták a YouTube videomegosztón.

A zenész korábban azt mondta, dala végén a refrént svédül akarja énekelni Malmőben, ami nem okozhat problémát, mert az őt kísérő gitáros, Kővágó Dániel Svédországban tanult. Erről bővebben itt írtunk.

A versenyt először 1956-ban rendezték meg, a legjobb magyar helyezést Bayer Friderika érte el, aki Jeney Szilveszter szerzeményével, a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal 1994-ben negyedik lett Dublinban. A verseny korábbi indulói közül sokan világsztárrá váltak, köztük a svéd sikercsapat, az ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John, a Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza vagy az egykor svájci színekben induló kanadai Céline Dion.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon