Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
2013. november 19.
 

Tegnap este az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatta be az HBO és a Magyar Nemzeti Filmalap közös, a Filmteam produkciójában készült dokumentumfilmjét, az Overdose-t.

A telt házas rendezvényen jelen volt a lovas és a dokumentumfilmes szakma, valamint Overdose tulajdonosa, egykori trénere és csapata is. Tegnap mutatták be az Overdose-ról készült egészestés dokumentumfilmet, melyet öt éven át készített Ferenczi Gábor alkotótársaival, Idrányi Flórával és Gül Togay-jal.

Az HBO és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Filmteam produkciójában készült dokumentumfilm Overdose betegségének, felépülésének és újrakezdésének időszakában a kulisszák mögötti világba vezet, megismerhetjük Overdose tulajdonosát, trénerét és munkalovasát; a ló pályafutásának küzdelmes, több érzelmi szálon futó drámai történetét.

A dokumentumfilm premier előtti bemutatójára rengetegen voltak kíváncsiak: a dokumentumfilmes és a lovas szakma képviselői mellett részt vett Farkasházy Tivadar, Kepes András, valamint Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán, a ló egykori trénere és a film egyik meghatározó szereplője, Ribárszki Sándor is, aki a jeles alkalom kedvéért lemondta egy franciaországi árverésen való részvételét. Az esemény házigazdája Pécsi István, a Kincsem Park marketingigazgatója volt, aki Overdose itthoni versenyeit közvetítette.

A filmet követően a közönség vastapssal jutalmazta a színpadra felvonuló készítőket. A bemutató végén Pécsi István egy nem mindennapi bejelentéssel is szolgált a jelenlévőknek: elmondta, hogy Overdose biztosan nem megy külföldre, Magyarországon, a tervek szerint a Dióspusztai Nemzeti Ménesben kezdi fedezőmén pályafutását. Ez azért nagy szó, mert utoljára 50 évvel ezelőtt szolgálta ilyen világklasszis mén a hazai versenylósportot.

A film az HBO Magyarország és a Magyar Nemzeti Filmalap tavaly októberben kezdődött hosszútávú együttműködése keretében jött létre, melynek célja egészestés kreat&ia! cute;v dokumentumfilmek közös létrehozása.

“A tegnapi bemutatóval nemcsak az Overdose film elkészültét ünnepeltük közösen; az eredmény reménnyel tölt el bennünket, hogy az HBO és a Filmalap támogatásának köszönhetően ezentúl lendületet kap a hazai dokumentumfilmgyártás és hamarosan újabb filmek születnek ebben az izgalmas műfajban.” nyilatkozta Gül Togay, a film kreatív producere.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon