Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. április 14.
 

Ezer munkavállalójától válik meg a Wizz Air a koronavírus-járvány miatt jelentette be a cég kedden kiadott közleményében. A társaság a dolgozók 19 százalékát kénytelen elbocsátani.

Ezer embert, dolgozói 19 százalékát tervezi a Wizz Air. A légitársaság honlapján megjelent közlemény szerint a felső vezetők fizetését átlagosan 22 százalékkal, a pilótákét, légiutas-kísérőket és az irodai dolgozókét pedig átlagosan 14 százalékkal csökkenti a magyar kötődésű légitársaság. Emellett a cég a bérlési idő lejártával nem hosszabbítja meg 32 idősebb Airbus A320-asának szerződését, így azok visszakerülnek a lízingbe adóhoz.

A cég 2020. március végén 1,5 milliárd eurós készpénz-tartalékkal rendelkezett. A 2020-as pénzügyi évének negyedik negyedévében egyszeri 70-80 millió eurós veszteségre számít a társaság, a 2020-as pénzügyi évben a társaság legutóbbi előrejelzésével összhangban 350-355 millió eurós nettó profittal számol. A légitársaság forgalma a koronavírus-járvány miatt márciusban 34 százalékkal esett vissza az előző évhez képest. A Wizz Air a járvány előtti kapacitásához képest 3 százalékon üzemel jelenleg.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon