Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. június 05.
 

Többek között egy nagyszabású koncerttel köszöntötték II. Erzsébetet. A Buckingham-palota előtti téren felállított körszínpadon fellépett Robbie Williams, Sir Elton John, Sir Tom Jones, Stevie Wonder, Shirley Bassey, Jools Holland, Ruby Turner, Annie Lennox és Kylie Minogue.

Az idén 86 esztendős királynő 26 évesen, 1952. február 6-án, édesapja, VI. György király halálának napján lett az Egyesült Királyság uralkodója. A központi ünnepségeket a hétfői és keddi rendkívüli munkaszünettel négynapossá hosszabbított mostani, első júniusi hétvégére szervezték.

A gyémántjubileumi hosszú hétvége egyik legkiemelkedőbb rendezvénye volt a hétfő esti szuperkoncert a Buckingham-palota – a londoni királyi rezidencia – előtti téren. A több mint kétórás rendezvényen a brit és a nemzetközi pop-rock legnagyobb világsztárjai léptek fel.

A koncerten több mint 250 ezer ember tombolt. A koncert végén maga az ünnepelt jelent meg a színpadon a műsor összes részvevőjével együtt.

II. Erzsébet királynő nem szólt ugyan az Admiralitás és a Buckingham-palota közötti híres Mall sugárúton összegyűlt, őt ünneplő többszázezres tömeghez, a megjelentek nevében azonban a királyi házaspár elsőszülött fia, a 64 esztendős Károly trónörökös köszöntötte megindító beszédben jól láthatóan könnyekig meghatódott édesanyját, megköszönve neki az elmúlt hatvan évben tanúsított példamutatását, és azt, hogy a britek "büszkék lehetnek arra, hogy britek".


A koncert estéjén Nagy-Britanniában, valamint a Korona fennhatósága alá tartozó Csatorna-szigeteken és a Man-szigeten - a gyémántjubileum évére utalva - összesen 2012 jelzőtüzet gyújtottak. Az utolsót – egyben a legnagyobbat, a Nemzeti Jelzőtüzet – maga a királynő lobbantotta lángra a palota előtt egy különleges szerkezettel. Mindemellett a nemzetközösségi országokban is hasonló jelzőtüzek ezreivel emlékeztek meg az évfordulóról.



MTI, Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon