Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. május 02.
 

Az április 15-én elkövetett merényletekben három ember meghalt, több mint 260 személy pedig megsebesült.

A bostoni rendőrség további három gyanúsítottat vett őrizetbe a város maratoni versenyén elkövetett kettős robbantással kapcsolatban, akik feltehetően az egyik elkövetőre nézve terhelő tárgyi bizonyítékokat távolítottak el - jelentették be szerdán a helyi hatóságok.

A háromból ketten a terrortámadás életben maradt feltételezett társtettesének, Dzsohar Carnajevnek kazah állampolgárságú évfolyamtársai. A CNN szerint a két őrizetbe vett kazah fiatal neve Azamat Tazhajakov és Diasz Kadirbajev.

Ők láthatók azon a New York-i Times Square-en készült felvételen, amelyeket az ifjabb Carnajev korábban közzétett a közösségi médiában.

A hírtelevízió szerint még a nap folyamán a hatóságok szándékos félrevezetésével fogják őket megvádolni. Korábban mindkettőjüket előállították a bevándorlási hivatal emberei, mert gyanújuk szerint megsértették a vízumuk kiadásának feltételeit. A harmadik őrizetbe vett személy amerikai állampolgár.

Mindhármuk esetében azt vizsgálják a nyomozók, hogy mit tettek a csecsen származású Carnajev fivérek által április 15-én elkövetett kettős bombamerényletet követően.

A hatóságokra hivatkozó sajtóértesülések szerint a hármak feltehetően nem vállaltak részt a merénylet végrehajtásában, de fontos információkkal rendelkezhetnek arról, hogy a Carnajevek hogyan készültek fel a támadásra.

A hatóságok szerint az őrizetbe vettek Carnajev kérésére lehetséges tárgyi bizonyítékokat távolítottak el a vádlott szobájából a Massachusettsi Egyetem dartmouthi kollégiumában. Ezek között egy laptop és több hátizsáknyi petárda is volt, amelyek után a múlt héten két napig kutattak a New Bedford-i szemétlerakóban.

Két, a CNN-nek név nélkül nyilatkozó kormányzati tisztségviselő szerint Carnajev azután kérte meg társait, hogy szabaduljanak meg tárgyaitól, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a televízióban nyilvánosságra hozta a feltételezett terroristákról készült felvételeket.

Az őrizetbe vettek azt állítják, hogy nem voltak tisztában tetteik jelentőségével.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon