Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2019. április 23.
 

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett kedden a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadások elkövetőjeként – jelentette a szervezet Aamák nevű „hírügynöksége”.

A terrorszervezet egyelőre semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá, hogy valóban ők állnak a több mint 300 emberéletet kioltó támadás hátterében.

„Az Iszlám Állam harcosai voltak azok, akik végrehajtották a támadást a koalíciós nemzetek polgárai és a keresztények ellen tegnapelőtt” – fogalmazott a szervezet a hozzá köthető propagandacsatornán keresztül.

Időközben 321-re nőtt a Srí Lanka-i merényletsorozat halálos áldozatainak száma – írta a Guardian a 22 milliós szigetország rendőrségi szóvivőjére hivatkozva.

Az UNICEF szóvivőjének beszámolója szerint A támadásban 45 gyerek vesztette életét.

A húsvétra keresztény templomok és szállodák ellen időzített merényletek kapcsán negyven embert vettek őrizetbe, a hatóságok egy szíriai állampolgárt is kihallgattak.

Kedden háromperces néma csenddel indult az országos gyász Srí Lankán, ahol az áldozatok eltemetése is megkezdődött. A merényletsorozat egyik helyszínéhez közeli kórház már közölte, nincs kapacitása arra, hogy további holttesteket tároljon.

Az Iszlám Állam gyakran jelentkezik olyan terrortámadások elkövetőjeként, amelyekhez semmi köze, hogy így tartsa fenn jelentőségteljességének látszatát. A Srí Lanka-i hatóságok a helyi, Nemzeti Tauhíd Dzsamaat nevű, eddig jobbára ismeretlen terrorszervezetet tartják legvalószínűbb elkövetőnek, de nem zárják ki, hogy a terroristák kapcsolatban álltak külföldi csoportokkal.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon