Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2016. június 13.
 

Ötven halálos áldozatot és ötvenhárom sebesültet követelt a floridai, orlandói melegbárban elkövetett vérengzés - közölte a város polgármestere.

A magyar diplomáciai képviselet folyamatosan kapcsolatban áll a floridai és az orlandói hatóságokkal. Ez utóbbiak azt jelezték, hogy zajlik az áldozatok azonosítása, többet nem tudnak mondani – tette hozzá.

Az Orlando városának honlapján szereplő listán egyelőre továbbra is csak az eddig azonosított hét személy neve szerepel. A nagykövetség azt is jelezte, hogy Áder János köztársasági elnök részvétet nyilvánító levelét továbbították a Fehér Házba. Vasárnapra virradó éjszaka a Pulse nevű orlandói melegbárban egy 29 éves férfi válogatás nélkül lövöldözni kezdett. Mielőtt a kiérkező rendőrök és különleges egységek agyonlőtték, ötven embert megölt és ötvenhármat megsebesített. Ez az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb tömegmészárlása.

Az Iszlám Állam jelentkezett a támadás elkövetőjeként

“Az Iszlám Állam egyik harcosa hajtotta végre azt a fegyveres támadást, amelyet az amerikai Florida tagállambeli Orlando városában egy melegbár ellen irányult, s mely több mint 100 halottat, vagy sebesültet hagyott hátra” – mondja a dzsihadista szervezethez kötődő Amak hírügynökség.
David Procopio, a Massachusetts állami rendőrség szóvivője szerint a rendőrség által agyonlőtt merénylő, az Omar Mateenként azonosított férfi a lövöldözése során az IÁ-nak fogadott hűséget.


Ugyanakkor Bill Nelson floridai szenátor szerint az IÁ azon állítását, hogy a terrorszervezet áll a támadás hátterében, még nem erősítették meg. “AZ IÁ hírügynöksége éppen kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt állítja, hogy ők a felelősek. Ezt még nem erősítették meg. Meglátjuk, milyen kapcsolatok állnak fenn, amikor majd megismerjük a részleteket” – tette hozzá.

Korábban a szenátor újságírók előtt bejelentette: a biztonsági őrként dolgozó Mateen ismételten azt állította, hogy kapcsolatban áll az IÁ-val. A szenátor az amerikai hírszerzés előzetes értesüléseire hivatkozott. A nap folyamán megjelent a terrorszervezethez köthető egyik Twitter-fiókon Mateennek az állítólagos fényképe.
Az IÁ szimpatizánsai üzenetekben méltatták a támadás elkövetését.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon