Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. december 11.
 

Büntetőfeljelentésre is számíthat az a két rádiós lemezlovas, akik a brit uralkodónak és fiának kiadva magukat bizalmas információhoz jutottak a várandós Katalin hercegné állapotáról.

A brit hatóságok akár kiadatásukat is kérhetik Ausztráliától, emberölés gyanújával indulhat ellenük büntetőper Nagy-Britanniában.

Eljárást indított a Scotland Yard annak a két ausztrál rádiós lemezlovasnak az ügyében, akik a brit uralkodónak és fiának kiadva magukat bizalmas orvosi információhoz jutottak Vilmos herceg várandós feleségének állapotáról a hercegnőt kezelő londoni kórház megtévesztett személyzetétől.

A hívást fogadó ápolónőt a hétvégén holtan találták londoni lakásában, és bár az ügyet vizsgáló brit hatóságok részéről hivatalosan egyelőre nem hangzott el az öngyilkosság szó, a brit sajtó tényként kezeli, hogy a 46 esztendős, kétgyermekes Jacintha Saldanha önkezével vetett véget életének. A Scotland Yard vasárnap Londonban közölte, hogy a világszerte hatalmas felháborodást kavaró ügyben felvette a kapcsolatot az ausztrál bűnüldöző hatóságokkal.

A londoni rendőrség nem részletezte, hogy pontosan milyen jellegű eljárást indított, de a vasárnapi brit sajtó szerint a Sydney-ben működő 2Day FM zenerádió két lemezlovasa, Mel Greig és Michael Christian büntetőfeljelentésre is számíthat. A The Sun – a legnagyobb példányszámú brit napilap – vasárnapi értesülése szerint a brit hatóságok akár Greig és Christian kiadatását is kérhetik Ausztráliától, és a két rádiós ellen emberölés gyanújával indulhat büntetőper Nagy-Britanniában.

Ezt a forgatókönyvet a BBC-nek nyilatkozó jogi szakértők mindazonáltal meglehetősen valószínűtlennek nevezték, arra hivatkozva, hogy nem lehet bizonyítani a „bűnös szándékot”. Ausztráliában azonban eljárás indulhat ellenük, mivel az ausztrál törvények tiltják az olyan magánjellegű beszélgetések nyilvánosságra hozatalát, amelyeket valamilyen hangátviteli berendezéssel – vagyis például telefonon – folytattak és rögzítettek. A hívást a 2Day FM nem egyenesben közvetítette, hanem rögzítette, és jogászokkal tartott konzultáció után sugározta. A BBC által idézett jogi szakértők szerint az ausztrál kommunikációs és médiahatóság (ACMA) akár a rádióállomás működési engedélyét is visszavonhatja, bár ez nem túl valószínű.

Az adót működtető Southern Cross Austereo nevű cég bejelentette, hogy a két lemezlovas műsorát felfüggesztette, és a rádióállomás hétfőig nem sugároz reklámokat. Londoni értesülések szerint azonban a reklámok sugárzásának felújítása – és így az adó hosszú távú fennmaradása is – erősen kétségesnek tűnik, mivel a hirdetők a 2Day FM rádióval szemben világszerte kialakult rendkívül ellenséges hangulatban egymás után vonják vissza hirdetési megbízásaikat a cégtől.

A brit és az ausztrál sajtó egybehangzó vasárnapi értesülései szerint a két rádiós „idegösszeomláshoz közeli” állapotban van és gyakorlatilag bujkál, tekintettel a tragédiába torkollt incidens példátlan globális visszhangjára.

Az interjú, ahol többször is bocsánatot kértek a műsorvezetők:


MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon