Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. április 21.
 

A taxirendelések száma 80 százalékkal csökkent az elmúlt hetekben, a korábban átlagosan napi 4200 fuvart a járványhelyzetben mintegy 1200 követi, de hétvégéken csak 300-400 – mondta a Világgazdaságnak Tamás Miklós, a City Taxi elnöke.

A taxizásban országosan 90 százalékos visszaesésről számolt be a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Sokan kényszerszabadságra mentek, és csak a minimális tagfenntartói díjat fizetik a fuvarszervezőknek. Emellett százával adják vissza a taxisengedélyeket, és más megélhetés után néznek.

Az elnök nagy segítségnek tartaná, ha a veszélyhelyzet idején a személyszállító taxisok külön engedély nélkül szállíthatnának csomagot is. Ennek szervezése már zajlik. Az év elején a budapesti utcákon mintegy hétezer taxi futott, ma 2500 sem.

Az elnök szerint a turizmus fejlődése miatt nőtt jelentősen a taxisok száma, és még nem látható, hogy mikorra lesz ismét több fuvar. Esetleg évek is kellenek ahhoz, hogy az ágazat újra elérje a 2019-es év végi állapotot.

Forrás: Világgazdaság

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon